Natuurgebied Westerwald

Hardert

pied-à-terre in Duitslands mooiste natuurgebied

Natuurgebied Westerwald

 

Glooiende akkers, ruisende beekjes, schilderachtige dorpjes en veel groen.

Op anderhalf uur rijden van de Nederlandse grens ligt het mooiste, niet door toerisme aangetaste natuurgebied van Duitsland: Naturpark Rhein-Westerwald.

Eindeloos groen

 

Het Westerwald is in Duitsland beroemd om de uitgestrekte bossen.

 

Het wemelt hier van de reëen, wilde zwijnen en bijzondere vogels.

 

Wij komen hier zelf al dertig jaar en nooit is een wandeling hetzelfde. Elke dag is anders, elk jaargetijde is op zijn eigen manier mooi.

 

Idyllische dorpjes

 

Plaatjes rondom Hardert zijn vaak gebouwd in de traditionele stijl die men Fachwerk noemt: wit pleisterwerk tussen zwarte balken.

 

Talloze landhuizen, kastelen en ruines getuigen van een rijke geschiedenis.

Vulkanen, steden en cultuur

 

Vanaf de hellingen van het Westerwald ziet u aan de overkant van de Rijn de Eifel liggen. De karakteriestieke minivulkaantjes vormen het decor voor tal van wandelingen die totaal anders van karakter zijn dan die in het Westerwald - en dat op slechts een half uur rijden van Hardert.

 

Nabijgelegen steden als Koblenz, Linz en Bonn bieden schilderachtige straatjes, een weids uitzicht over de Rijn, en een blik op verschillende aspecten van de Duitse geschiedenis.

Beekjes en watervallen

 

Overal in het Westerwald stroomt water uit kleine bronnen. Dwars door het gebied slingert zich de rivier de Wied, waarin je de forellen kunt zien zwemmen. Aan de zuidkant wordt het natuurpark begrensd door de Rijn.

 

Voor kinderen is al dat water goed voor uren speelplezier. Wij hebben zelf veel dammetjes en bruggen gemaakt.

Het dorp Hardert

 

Hardert is een klein en rustig dorp dat zich vanwege de gezonde lucht officieel Luftkurort mag noemen. Het dorp vormt het vertrekpunt voor schitterende wandelingen.

 

Er zijn twee café's en een klein hotel. Op tien minuten rijden ligt Rengsdorf, met onder meer een grote supermarkt en alle andere belangrijke faciliteiten.